Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2.rész

2010.06.23

2. rész
Candy Bulliver

 

Az egyetemen a szokásosnál rosszabb reakció fogadott. Igaza lehet Kimnek a Weekenddel kapcsolatban, mert mindenkinél volt egy példány, sőt valamelyik eszement még a faliújságra is rakott párat.

Még volt pár percünk az első előadásig, ezért leültünk egy asztalhoz. Kim elővette a reggelijét, én pedig tovább merültem a jegyzeteimben.

Savannahban nem voltam éltanuló, s ez most igencsak hátráltatott - azon voltam, hogy minél előbb letudjam az egyetemet, s taáljak valami egyszerű, de jól fizető állást. Ehhez pedig a legegyszerűbb út az volt, ha elmélyülök a tárgyaimban, s megpróbálok jó tanuló lenni. Mert hogy kitűnő nem leszek, az biztos.

Magassarkúk kopogása (inkább dübörgése) hangzott fel mögöttem, majd Kim a hátam mögé mutatott, azt formálva szájával, hogy: Des-ti-ny.

- Oh, jó reggelt, Destiny! - fordultam hátra, arcomon a legkedvesebb mosollyal, amit felé tudtam mutatni.

Destiny volt a legmenőbb az első évfolyamon, persze, nem a tanulmányi eredményei miatt. A szülei egy híres újságnál (nem tudom, pontosan melyiknél) dolgoztak, s emiatt úgy fenn hordta az orrát, mintha legalábbis az apja Brad Pitt lenne, az anyja meg Angelina Jolie.

Kinézetre a szokványos volt: félhosszú szőke, vasalt haj, csini miniruha (hogy tud ilyet viselni októberben?? és mi van az egyenruhával??), rövidke kabát és az elmaradhatatlan, tudom-ki-vagy-és-utállak-nézés.

- Jó reggelt, Ronnie.

Az utóbbi időben azzal próbált idegesíteni, hogy Ronnie-nak hívott Nic helyett. Felesleges volt próbálkoznia, ezzel csak azt érte el, hogy még jobban hülyének néztem.

- Láttunk a Weekendben - folytatta, majd az egyik barátnőjétől átvette a magazint, és olvasni kezdte. - "Joe Jonas barátnője, a semmiből felbukkant Veronica Sandley továbbra is némaságba burkolózik. Hiába a riporterek igyekvése, eddig még senkinek sem sikerült interjút készíteni vele, beleértve munkatársunkat is."
Destiny undorodva az asztalunkra dobta a cikket, majd gúnyos hangon folytatta.
- Csak nem megijedtünk a váratlan hírnévtől?
A hírnevet úgy ejtette ki, mintha egy hízlaló malacvacsoráról beszélne. Mondjuk a h-nál furán selypített, köszönhetően a nyelvpiercingjének. A "menők" ezt szexinek tartották, a normálisak pedig az év viccének - Kim és én is alig bírtuk ilyenkor tűrtőztetni magunkat.
- Nem, Destiny, csak szeretném, ha magánéletem lenne - feleltem higgadtan. - Tudod, nem én akartam ezt az egész kezeljük-hírességként-egy-híresség-barátnőjét-dolgot.
Destiny szemforgatva utálkozott.
- Aha, persze. Na, húzzunk innen, csajok, mielőtt még Ronnie ránk uszítja a vérmes testőreit.
Miután elkopogtak (Destinyék közlekedésére ezt a szót találtuk ki), harsány nevetésben törtünk Kimmel, mivel Destiny egy plusz h-t csempészett a
testőreit szóba.

Ezután kénytelenek voltunk befáradni az előadástermünkbe. Miután leültünk középtájra (elől: "szánalmas stréberek", hátul: töksötét nagykutyák), végre bejött (pár perc késéssel, mint mindig) Letter prof., de mielőtt a krétához nyúlt volna, ünnepélyes hangon megszólalt.
- Kedves hallgatók, szeretném bemutatni Önöknek a legújabb csoporttársukat. Miss Bulliver, kérem jöjjön be.

Na, ne legyen a nevem Nic Sandley, ha ez nem az a csaj, aki még anno mellénk dobta a labdáját a jacksonville-i strandon! Tényleg ő volt: alacsony termet, hosszú, fekete haj, piercing.
- Miss Bulliver mostantól Önökkel fog ide járni. Üljön le, kérem.
Különös. Ez a Bulliver név nagyon ismerős nekem valahonnan. Az új lány közben leült leghátulra Destiny egyik barátnője mellé, és elmélyültem beszélgetni kezdtek, valószínűleg a legújabb bikinidivatról (ne nézzetek hülyének, a legutóbb tényleg erről beszélgettek, figyelembe sem véve, hogy ősz közepe van).
Aztán becsapott a ménkő, mikor meghallottam a hangját a névsorolvasásnál - a hangja ugyanolyan kellemetlenül, már-már túl negédesen magas volt, mint Apa első barátnőjének, Dianának*. Tehát akkor, kétségtelenül, ő Diana lánya lehet.
- Candy Bulliver?
- Jelen - mondta, én pedig legszívesebben elsüllyedtem volna.

*erről bővebben a Red Flowers első részében olvashatsz (1.rész: Üdv Jacksonville-ben!)

 

A következő részből:
Mr. Jonas gyorsan letette a kávéscsészéjét.
- Tessék?
- Én sem akartam elhinni. De mikor meghallottam, hogy Candy Bulliver, teljesen megbizonyosodtam.
- Veled mindig történik valami - nevetgélt Denise. - Oh, ha már itt tartunk, van valamim számodra.
- A névnapom februárban lesz.
- Greg írt neked.
- Apa?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nincs.

(>Bea<, 2010.06.25 11:11)

Szia.
EZER MEG SZÁZ BONCSÁNAT, DE MOST ROHANNOM KELL! =S
amint végzek, az lesz az első dolgom h elolvasom az összes részt és az új törit is meglesem, de most... azt sem hol vok. :S
nos csak azért írok h:
nézd meg az oldim, a "díj" menü alatt:)
Puszi és m,égegyszer ne haragudj.