Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


31 - avagy nyaralás

2010.06.23

Kép Az utolsó ruhadarabot is bepakoltam a bőröndbe, majd nagyot sóhajtva kinéztem az ablakon.
Igen, Britney és Nick - szinte elválaszthatatlanok. Most is, egymást ölelve ülnek a padon. Biztosan izgatottak a nyaralás miatt. Beváltottam a Mattnek tett ígértemet, ma indulunk a nyaralójukba.
Nem, mintha kedvem lett volna hozzá. Sőt, semmi kedvem sem volt egy turbékoló szerelmespár és három pasi között tölteni két hetet, de nem akartam, hogy úgy érezzék, nem akarok velük tartani. Szeretném, ha azt hinnék, minden rendben.
Azonban semmi sem volt rendben.
- Ydnew! Indulunk, gyere már!
Felkontyoltam a hajam a fejem tetejére, hogy ne izzadjak annyira. Június vége van, és már akkora a meleg, hogy az egész házban maxon megy a légkondicionáló.
Levonszoltam a csomagom a földszintre, majd az utcára.
- Na végre! - jött oda hozzám rögtön Brit. - Mi tartott ilyen sokáig?
- Kevés időt hagytatok bepakolni - replikáztam, majd hirtelen feltűnt valami. - Hol van Kevin és Joe?
- Itt vagyunk!
Pont most értek a ház elé, hozzám hasonlóan maguk után húzva egy-egy bőröndöt. Akármennyire is próbáltam elkerülni, kénytelen voltam köszönni.
- Szia Kevin! - mosolyogtam, majd megöleltük egymást.
- El sem hiszem, hogy ilyen szuper helyre megyünk - nevetett Kevin, majd kezdett bepakolni a kocsiba.
- Szia - suttogtam a másik érkezettnek is, de nem mertem a szemébe nézni.
- Szia, Ydnew - mondta egy biccentés kíséretében, majd csatlakozott Kevinhez.
Azóta a kerti délután óta nem beszéltem vele. Kevinnel és Nickkel sokszor összefutottam, Joeval szinte egyszer sem. Vagy nagyon jól került, vagy a sors akarta így (oké, utóbbi lehetőség elég giccesen hangzik, de van benne valami).
- Hát, akkor, jó pihenést, gyerekek - hebegett Anya az ajtóban. - Pihenjétek ki magatokat, legyetek egyedül, legyetek nélkülünk, vagy nélkülem...
- Jaj, Anya! - hozzáléptem és megöleltem. - Tudod, hogy csak két hétről van szó. Utána visszajövünk. Ráadásul csak a tengerpartra megyünk, ami alig van egy órára innen. Nyugi.
- Azért ezt tedd el - erősködött, és a kezembe nyomott eg kisebb táskát. - Vészhelyzet esetén.
Haboztam. Minek vigyem el? Mi kár érhet a tengerparton? Maximum annyi, hogy leégek, de az ellen már pakoltam naptejeket. De ahogy Anya néz... tudjátok, az a kiskutya-nézés... nem is, inkább, mint Csizmás Kandúr a Shrek 2-ből - nem tudok nemet mondani.
- Rendben - sóhajtottam nagyot, és átvettem a csomagot. - Jól megleszünk, hidd el. Olyan gyorsan eltelik ez a kis dő, hogy észre sem veszed, és már jövünk is vissza. Vigyázz Apára! Tudod, milyen!
- Persze, drágám - helyeselt. - Érezzétek jól magatokat!
- Meglesz! - kiáltott ki a kocsiból Britney, miközben Kevin a gázra lépett és elindultunk. Még dudáltunk néhányat, majd kikanyarodtunk a főútra.
Kevin vezetett, ki más, hiszen rajta kívül csak Joe-nak volt jogsija. Mellette Joe ült, egy térképpel a kezében, valószínűleg tudta, merre járunk, inkább csak gondolkozni akart egy picit.
Mivel ők ketten már előre rendezkedtek be, nekem kellett megosztanom a hátsó ülést a szerelmesekkel. Nem, mintha nem örültem volna ennek.
Hacsak Britneyre és Nickre néztem, sugárzott róluk, mennyire odavannak egymásért. Ahogy beszélgettek, Nick mindig követte Brit tekintetét, miközben ujjaik összekulcsolódva feküdtek az ülésen. Gyönyörűek voltak.
Kibámultam az ablakon. Olyan szerencsések, villant át agyamon a gondolat, amit nem értettem. Én miért ne lennék szerencsés? Los Angelesben lakom, nagyszerű családom és remek barátaim vannak, valamint most megyek két hétre nyaralni szülők nélkül.
Mi kellene még?
Akaratlanul is az előttem ülőre tekintettem, aki még mindig a térképbe mélyedt, napszemüvegét az orrára tolva, és máris tudtam a választ.
Joe - válaszolt egy hang bennem az előbbi kérdésre. - Ő az, aki hiányzik neked.

 

A szerkesztő megjegyzése:
Jó rövid rész lett, ugye? Hát, most ennyira futotta. Remélem, azért tetszik még egy kicsit. :) Kommentre várva: betta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nincs.

(>Bea<, 2010.06.27 08:42)

:O *.*
Ez olyan szép rész lett, de komolyan! :) Annyira szépen írtad le, ahogy Brit és Nick... *.* Wáááó :)
A vége annyira jó lett, hogy az nem igaz! (= már várom a folytatást!
egyébként tudtad h a történeteid közül ez a kedvencem? xP

kommmiiii

(superjonasfan, 2010.06.24 08:03)

nekem tetszik a rész, úgyhogy nyugi :)
igaz h kicsit rövid, de nem baj
várom a kövit
puxx